Ако някой не се е убедил, че бирата може да направи много по-приемливо ежедневието в условия на социална изолация, има достатъчно време да се доубеди. Защото, по всичко личи, мерките в България срещу разпространението на коронавируса ще се затягат още, а извънредното положение може да се удължи и след 13 април.
В тази ситуация е хубаво да вземем собствени мерки. Случи се така, че за няколко дни в условие на home office, запасите ми от бира рязко приключиха. Бърз преглед обаче показа, че положението не е трагично. И винаги има някой, който да мисли за теб в такава ситуация.
Ако приемем, че София в момента е най-пострадалият град от COVID-19, то принудително стоящите си вкъщи жители на столицата са и най-облагодетелствани, ако им се припие крафт бира. От 100beers обявиха, че магазинът им продължава да работи, но при специални условия. Още по-лесно е да се поръча до вкъщи – все пак не всички живеят в района, а и придвижването из града не е препоръчително, дори и целта да е купуване на бира. Голямо разнообразие предлага и „Пивотека“, където също имат под ръка богат набор от български крафт бири (и не само), а и ги доставят до дома. А пък Crafter  има под ръка не само всички бири от сайта на Brewforia (които са внушителна бройка), но и дава достъп до наливните красоти, които има в двата си бара – има възможност за поръчки за вкъщи. Доставки от днес предлага и микропивоварната „Казан Артизан“.
Също така свои доставки ще прави и „Ромбус“, като от анонса става ясно, че поръчки се изпълняват не само за Пазарджик, но и за други градове.
Няма да останат жадни и пловдивчани. Hopium Taproom имаше малшанса да не бъде открит на 13 март, тъй като точно същия ден бяха обявени строгите мерки от Националния кризисен щаб. Да, премиерата на това ново място се отлага, но дотогава хората там са решили да запълват чакането с доставки за всички желаещи – и на наливна, и на бутилирана бира.
В Бургас Beer Bastardsот няколко дни апелират към „БИРИкадиране“ и също осигуряват зареждане с наличните си количества. А варненци си знаят отдавна, че и без извънредно положение „Averi Beers“ винаги са насреща да ти донесат бирата.
Разбира се, този списък не е изчерпателен, извинявам се, ако пропускам някого. Просто за 10-ина минути ми попадна това. Сетете се за любимото ви място, откъдето си набавяте бира и бъдете сигурни, че там ще откликнат на желанията ви.
Та така… убеден съм, че това кризисно положение ще бъде преодоляно. Бира има, много е. Чака ви. Не й се чудете. Вече дори е късно за първата бира за деня.

bira