Някак неусетно се изтъркули и годината от предишния международен конкурс за домашна бира. За да дойде моментът да бъде обявен новият, шести пореден. Той ще се състои на 21 април (събота) между 12 и 17 ч. на традиционното от 2015 г. насам място – столичният клуб „Терминал 1“ (ул. „Ангел Кънчев“ №1), където в лицето на управата и персонала на заведението, Асоциацията на домашните пивовари в България (АДПБ) откри приятели, партньори и заедно с това почитатели на домашната бира.
Събитието е обявено официално днес от АДПБ, а от 15 февруари до 15 март ще протече регистрация на участници и съдии на събитието, което е най-голямото в календара на АДПБ и събира не само най-добрите домашни бири в България, но и от чужбина. Очакват се домашни пивовари от Словакия, Хърватия, Полша, Румъния, вероятно Унгария, а има индикация, че за първи път ще бъдат представени и домашни бири от Македония. По този начин конкурсът затвърждава реномето си на един от най-големите в Централна и Източна Европа.
Домашна бира ще има и извън конкурсната програма, естествено. Посетителите на Терминал 1 от сега могат да се настройват за много и различни видове пиво. Забавата ще включва още различни конкурси и игри, а всеки желаещ да се впусне в хобито на домашното пивоварене, може да се чувства също поканен. Защото не само ще види разнообразието от стилове, но ще може да научи и подробности как се прави домашна бира, какво е нужно, за да започнеш (освен ентусиазма, разБИРА се). Тези и всички останали въпроси ще намерят своя отговор от всеки от участниците и доброволците в конкурса. Защото поне членовете на АДПБ, но и останалите приятели на асоциацията, си спазват принципа да помагат на начинаещите колеги със съвети, опит, рецепти.
Допълнителни подробности за конкурса ще следват, като ще бъдат споделени и тук, в блога. Но отсега се гответе за събитието, което се очертава като най-мащабното от старта през 2013 г. насам.

 

Реклами