Столичният бирен бар KANAAL е бил винаги гостоприемен към домашните пивовари с редица съвместни (и доста посетени) събития зад гърба. Сега предстои още едно, тази неделя (5 ноември), от 13 ч..
То ще бъде особено полезно за тези, които усещат, че са узрели за идеята да си сварят собствена домашна бира. Или такива, които вече са направили първите си крачки в домашното пивоварене и искат да си „сверят часовниците“ с по-опитни колеги.
Тъкмо един от домашните пивовари – Емил Иванов, познат и с блога си Hoppy Friday Brewing, стои зад идеята за неделното събитие. Доказал за сравнително кратък период как човек може да се развие и от базисни бири в началото, да започне да прави в домашни условия и такива, които да са равни на добрите примери за крафт пиво. Посетители от предишни събития в KANAAL вече са се убедили, пробвайки бирите на Емил (и набързо пресушавайки кеговете му).
Сега той, подпомогнат от още няколко млади и енергични домашни пивовари, ще покаже как се прави бира в кухнята или двора, какви материали и пособия са необходими, а всичи те ще са готови да отговарят на въпроси, каквито неминуемо ще възникнат от заинтригуваните. Идеята е тогава да се свари черен IPA, но принципът на варене, който ще бъде демонстриран (all grain), е идентичен и при останалите стилове. Разбира се, ще има и нагледни примери за готова домашна бира. И това – в двора на любезните домакини от KANAAL, на фона на прогнозите за слънчево време на 5 ноември. Предпоставките за приятно събитие са налице, а за това дали ще има след тази неделя още хора, които се присъединяват към идеята за домашно пивоварство – зависи единствено от вас!

 

Advertisements