Представители на пивоварите от малки и големи европейски държави, които членуват в организацията „Пивоварите на Европа“ имаха работна среща в Мюнхен, по време на която успяха да посетят и най-големия празник на бирата – Октоберфест.
„Мащабът на фестивала е повече от впечатляващ, а цялостната организация – до най-малкия детайл – безупречна“, коментира Ивана Радомирова – изпълнителен директор на Съюза на пивоварите в България (СПБ), която беше и българският представител на „Пивоварите на Европа“.
Любопитно е, че, че сред 29-те члена на международното сдружение над една трета от лидерите на националните пивоварни асоциации са жени – 10. Освен в България дами ръководят асоциациите още в Чехия, Австрия, Словения, Хърватия, България, Румъния, Словакия, Финландия, Швеция и Англия.
По данни на организаторите на Октоберфест над 6.2 милиона души са посетили фестивала, което е с 600 000 души повече от миналата година. По време на събитието бяха изпити около 7.5 милиона литра бира.

Изпълнителният директор на СПБ Ивана Радомирова (вдясно) заедно с още няколко ръководителки на пивоварни асоциации от Европа по време на тазгодишния Октоберфест

Advertisements