Инициативата Bottle Sharing Sunday ще има своя дебют този неделен следобяд – 23 юли, с начало от 14 ч., условно до 16 ч. в магазина на 100beers в София, на ул. „Юрий Венелин“ №1. Подобно нещо се случва реално за първи път организирано в България, затова си заслужава да бъде споменато.
Често се е случвало двама или трима души, почитатели на крафт бирата, да си споделят голяма бутилка в заведение. Което поражда допълнителни интересни нюанси в разговора им и вмъква нови теми, като вкус, аромат и качества на съответното пиво.
Сега същото ще се случи съвсем целенасочено. 100beers вкараха нови предложения от канадската пивоварна Flying Monkeys. Онази същата, с готините бири от миналата година и находчивите надписи на капачките си. Новите бири също са страхотни – Paranormal (имперски тиквен ейл с подправки – оценка 94/100 в RateBeer), Deep Tracks (американски кафяв ейл – 86/100), Manifesto (тройно шоколадов млечен стаут – 99/100), Shoulders Of Giants (имперски IPA – 94/100) и Aurora Heart (шоколадов стаут с малини – 79/100).
Въпросът е, че са в големи бутилки от 0,75 l и цената им също така е чук за почти всички от нас, които искаме да ги опитаме всичките. Една от тях варира от 25 до 30 лв. Тук идва предимството на Bottle Sharing Sunday, който очевидно ще се случва в неделни дни, отскоро работни за магазина на 100beers.

Грубо казано – плащаш си една бутилка и опитваш всичките. Желаещите могат да се запишат във фейсбук страницата на магазина или на мейл info@100beers.bg. Нужна е група от пет души, като на всеки ще се падне по 150 мл от бутилката, която е с обем 750 мл. Затова шансът е за първите петима записани, които си платят и таксата от 30 лв. И… нека дегустацията започне! Тя ще включи и петте бутилки, което ще е повод за участниците след това със задоволство да отчетат нови пет бири в списъка си. Освен това се предоставя и чудесната възможност да споделиш усещанията си с останалите. Защото, признайте си, понякога ти се приисква да си кажеш „рецензията“ и вкъщи, но кучето, котката или рибките не биха те разбрали така добре. Все пак, ако сте с късмет, то половинката ви може също да си пада по крафт бира. А тук още четирима ще ви изслушат и вие на свой ред ще чуете мненията им. През август ще има следващи издания на Bottle Sharing Sunday, със следващи също така интересни пивоварни.
Тук е мястото да споделя и за още една хубава идея от 100beers, която ще се случи на 26 юли (сряда) между 19 и 22.30 ч. в бара на магазин Photosynthesis на бул. „Васил Левски“ 57. Там ще бъде представен AnimAle – летен сесиен IPA, single hop, охмелен само с Citra. Той е произведен в 500 бройки от горнобанската пивоварна Blek Pine.
На етикета на всяка бутилка е снимка на някой от обитателите на приюта за бездомни кучета „Фермата“. Тези тъжни до дълбочината на кучешката душа очи могат да бъдат зарадвани от вас, ако освен бирата ви хареса и милата муцуна на бутилката, и си ги осиновите. Ако пък вкъщи вече си имате достатъчен брой лапи или нямате възможност, то вие все пак може да помогнете някак на тези кучета. Защото по 1 лев от всеки закупен AnimAle отива като дарение за приют „Фермата“.

 

Снимка: 100beers

 

Advertisements