На хоризонта се появи още една българска бира – „Витошко лале“. Тези, които искат да я опитат веднага, могат да го сторят още утре (16 юни) в столичния бар Flip-Flop от 16 ч. нататък.
Хората, които са осъществили идеята, искат да предадат своя позитивизъм на любителите на бирата и за целта като комплимент от тяхна страна първата бутилка за всеки ще е безплатна. След това всеки е свободен да си поръча още от същата, ако е останал доволен. А няма причини да е недоволен. Ако искате приятен и пивък лагер за лятото, „Витошко лале“ е един много удачен избор пред вас. Първото впечатление при отпиване е за чешките „дванайсетки“, което се обяснява и с плътността – 12% (при 5,5% алк.). Но не само плътността навежда на асоциацията. Приятно наситено малцово тяло, изчистен профил на самата бира, тъмно жълт цвят – още нужни характеристики са налице. И много важно – баланс с горчивината от благородните хмелове, която дава умерено сух и приятен финал. Като минус може да се отчете много бързо падащата пяна. Но цялостното впечатление е за хубав лагер – един от най-добрите в България, който да бъде пит с удоволствие, повторван и потретван. Оценка 7,5/10.

В тази връзка целта е тази бира да бъде на максимално достъпна цена в магазините и заведенията (тези, които се зареждат от „Пивотека“). Такава, че да останете приятно изненадани и да не се ограничите само с една бутилка.
Още малко за самата бира. Тя е сварена в „Ломско пиво“, с гаранциите за качество на суровините и преминат 45-дневен процес за зреене на едно пиво.
В основата на „Витошко лале“ стои любовта на двама души – Деян и Павел, към хубавата бира. Те искат да предадат на повече хора разбирането си какво искат да консумират. Ще го правят занапред и с други стилове. Началото обаче е за най-разпространеният. Този, на който ежедневно да разчитаме – лагерът.
С лалето в името и етикета те търсят едновременно да дръпнат една романтична струна, но и да маркират нещо родно, запомнящо се. Да върнат всичките позитивни мисли на хората, които свързват Витоша с нейните си лалета, със спомените от пистата „Витошко лале“, ако щете.
„За мечтата, която се ражда трудно, сбъдва се бавно и трае дълго!“, пише във фейсбук-профила на „Витошко лале“. Мечтата им е клиентите да се убедят, че тази бира е създадена от хора, които държат да стоят плътно зад това, което са направили и да се гордеят с него. В профила ще се появява редовно необходима информация, достатъчно дозирана, за да не е прекалена. Ще има съвсем скоро и сайт.

 

Advertisements