И това няма да е просто събиране, а четвъртата им годишна среща. Тя ще се проведе на 17 юни (събота). Точно така – в горнобанската крафт пивоварна Blek Pine Brewery. За втори пореден път след 2016 г. Обществото на колекционерите на бирени артикули в България ще има гости от чужбина. За нарастването на популярността на организацията допринесе и нейното приемане преди около месец като член на световната асоциация на бирените колекционери, като това се случи на конгрес в Полша.

Нали се сещате, че почитателите на това хоби няма да се съберат просто да говорят и да приемат някакъв отчет? Не, те ще си организират борса, на която ще се предлагат и разменят чаши, капачки, подложки, етикети, отварачки, кенове и т.н. Забавната част ще бъде запълнена със състезания за най-дълго задържане на пълна еднолитрова халба, скоростно изпиване на чаша бира, а за само за дамите – за най-бързо изпиване със сламка. Ще има и томбола с награди.
За бирата, естествено са се погрижили домакините от Blek Pine. Те са подплатили предизвикателството да утолят жаждата на толкова колекционерски гърла като са направили пиво, специално за събитието. „Шопски пейл ейл“ е в стил IPA, като ще се предлага само на място и е съмнително, че ще остане нещо от него след 17 юни. Така де – за да бъде в тон с колекционерския дух на срещата.

 

По вече установена традиция, от горнобанската пивоварна ще се погрижат барбекюто да работи „под пара“ с подбрани вкуснотии.
Цените за участие са символични – 2 лв., както и за маса – също 2 лв., а гостите ще влизат срещу вход от 1 лв.

Advertisements