В България вече е често явление да се представя някоя чужда пивоварна. А и De Molen не са нови за пазара ни. Какво тогава превръща предстоящото събитие на 16 юни в столичния бар KANAAL в толкова специално?
На първо място това ще бъде първият TAP Takeover, който се случва в България. Иначе толкова любим момент за почитателите на хубавата бира по света. Когато някое заведение представя широк спектър от бири само на една-единствена пивоварна. В случая ще има цели 12 крана за наливните предложения от De Molen – нещо, което наистина досега не се е случвало.
На второ място посетителите ще имат възможност да видят и разговарят с Джон Брус, който е съсобственик на De Molen. А подобен случай, да си признаем, се удава доста, доста рядко.
И трето, може би най-важното. Все пак това е една от най-добрите пивоварни на планетата в момента. „Мелницата“, считана за №1 в Холандия и често слагана в Top 10 в световен мащаб. Бирите им често служат за еталон, рядко има някоя с оценка под 80/100 в Ratebeer, а дори и класическите им етикети са вдъхновение, включително и за домашни пивовари.
Затова и вечерта на 16 юни отсега трябва да бъде запазена в календара ви, като една, която обещава да бъде изпълнена с много настроение в разговорите и качество в чашите.

 

Advertisements