Биреният кръгозор на шуменци ще бъде разширен чувствително от събота нататък. Тогава, на 29 април, от 17 ч. е насрочено откриването на магазин за занаятчийска бира „Пристанището“, който се намира на бул. „Симеон Велики“ 71.


Вън от съмнение е, че в него любителите на хубавата бира от Шумен и гостите на града, ще се чувстват много добре. От „Пристанището“ (дали пък не е заигравка с емблематичната „Песен за любимия град“ на един от най-известните шуменци в историята – Тодор Колев) са се погрижили да осигурят голямо разнообразие от български крафт бири, ще има и достатъчно чужди – за всякакъв вкус. Ще има и наливно пиво за вкъщи, като вече е ясно, че със сигурност едното ще е „Гларус“. Много важен пункт е, че хората, на които се дължи „Пристанището“, са отдадени на бирата и достатъчно навътре в материята, което е много ценно. Защото клиентите могат да бъдат сигурни в нивото на подбор на асортимента, а и да получат достатъчно интересна информация за него. Неслучайно това място е замислено и като „Пристан на добрата бира в Шумен“. Освен това магазинът може да бъде и средище за домашните пивовари от Шумен и региона, заради нескритата любов на създателите му към това прекрасно хоби.
Винаги е било предизвикателство подобен магазин да се появи в град, който има своя утвърдена голяма пивоварна. Но Beer Girls в Стара Загора, например, вече успешно доказва, че в България любителите на бирата, дори и в такива градове с традиции към някоя марка, вече проявяват достатъчна гъвкавост и любопитство към новите предложения и стилове. Вярвам, че и „Пристанището“ ще се радва на подобен успех.

 

Advertisements