Бирената компания Brewforia продължава да показва, около 5 месеца след старта си, чудесен вкус при подборката на марки и стилове, които предлага на пазара. Не прави изключение и най-новото им предложение, което ще бъде представено на специално събитие утре (петък) от 19 ч. в столичния бар Vitamin B. Това е Double IPA от Bevog – най-добрата словенска пивоварна (макар и базирана в Австрия по логистични причини). Всъщност Bevog е вече добре позната на почитателите на крафт бира у нас с доста качествени неща.
Въпросната Shower Beer (Volume 2) от серията Who Cares Editions е също достоен представител, с оценка 87/100 в RateBeer. В България бирата ще се предлага в кен от 0,33 l, издържан в „скелетната“ стилистика на серията. При наливане този Double IPA образува пухкава краткотрайна пяна. Цветът е тъмножълт към меден и изключително бистър, което е плюс. Ароматът е многопластов, благодарение на щедрото количество хмел – най-вече на окосена трева и борова гора, но и на цитруси (портокал, ананас, мандарина), както и нотка карамел, който се усеща и във вкуса, благодарение на съответния малц. Тялото е плътно, но въпреки това и въпреки своя алкохолен процент (8,2%) Shower Beer е изненадващо пивка. Добрият баланс на малцовете е позволил горчивината да не бъде толкова интензивна, макар че във финала тя вече надделява категорично с усещане за дзест от червен грейпфрут. Оценка 8/10.
„Не забравяйте да хванете своята плодова бира преди банята“ е мотото на Shower Beer. Интересен ход би бил да си доставите тази наслада точно преди баня или по време на нея. Защо не, в крайна сметка?! Това е определено по-различна бира и предполага нестандартни решения. От Brewforia провокират вашия ентусиазъм и поканят да дойдете на събитието с „джапанки, халат, хавлия, бански или просто по шампоан“ в духа на Shower Beer, като това може да ви донесе насреща тениска или чаша. А от крановете на Vitamin B ще се лее и „един IPA на Bevog, само че с доста по-тъмен цвят“, както е обещанието.

 

 

Advertisements