Поредната среща с българска занаятчийска пивоварна ще ни отведе в Горна Баня. Там преди около 3 години и половина двама приятели решиха да се пробват като домашни пивовари. А през ноември 2015 г. преминаха в редиците на крафт пивоварите. Ако чуете за Божидар Александров и Димитър Георгиев вероятно няма да направите веднага асоциацията. Но иначе казано Боби и Митко, плюс паролата Blek Pine, нещата изглеждат доста по-различни. Винаги във вихъра, емоционални и ентусиазирани, те си пробиват своя път със завидно постоянство. И не оставят безразлични хората към себе си. Ще се уверите в следващите им признания.

Димитър Георгиев (вляво) и Божидар Александров в своя малък рай

 

– Дълбока ли е водата на крафт пивоварството, погледнато от дистанцията на близо година и половина след старта ви?
– (отговарят и двамата) Отварят нови пивоварни, ще затварят стари, ние сме добре.

– Какво мислите за пазара на бира у нас?
– Всички пият двуцевки, една шепа хора с по-добри заплати се правят на разбирачи и пият крафт. Пазарът е пренаситен от крафт бира.

– Кой от двама ви беше по-горещият поддръжник и кой трябваше да бъде убеждаван, че трябва да се захванете с това?
– Всичко тръгна на маса, и двамата сме такива инати, че нямаше връщане назад.

– Колко домашна бира сварихте преди да станете крафтъри?
– Изпили сме повече отколкото са произвели някой джипсита.

– Как си разделяте задълженията?
– Трудно, зависи от махмурлука !

– Колко пъти на ден се карате, за да стигнете до общо решение?
– Ние не се караме, само така си мислят околните.

– Времето от първият задвижен документ до първата бутилирана бира ви отне…
– Една година.

– Каква беше емоцията около излизането на първата ви бира през ноември 2015 г.?
– След една седмица откриване осъзнахме че трябва да започнем да бутилираме яко, защото няма бира.

– Колко души екип стоят зад Blek Pine?
– Екипът на Blek Pine е голям. Много хора са свързани с Blek Pine.

– Обяснете за 1085-ти път – защо Blek Pine и защо е написано с грешка?
– Заради Mortal Kombat! И белите борове (манастири).

– Колко варки успяхте да направите от началото досега?
– На толкова лични въпроси не отговаряме. Само Агенция „Митници“ знае това.

– Коя ще е следващата?
– Няколко ще са. Епизод 2 на АПА и Блонже Де Цитрон

– А с кои бири много искате, но още не сте ни изненадали?
Много са. Всичко с времето си.

Телеграфно от…Божидар:
Най-ценният съвет, който си получил до момента във връзка с пивоварната… Спри да пиеш
Любим момент по време на работа… Петък 6 без 10
А извън работа… Със семейството
Любимо място в пивоварната… На бара
А извън нея… На горния бар.
В пивоварната още ти е трудно да… Спра да викам.
Твоят стил бира… Пия всичко.
А предпочитана комбинация с храна… Виенски шницел
Любимата ти бирена история… Ако започнама да разправям няма да ми повярвате.

Телеграфно от…Димитър:
В пивоварната все още ти е трудно да… Изтрезнея
Любим момент по време на работа… Петък 6 без 10
А извън работа… Със семейството.
Любимо място в пивоварната… На бара
А извън нея… На горния бар (аз живея в нея)
Твоят стил бира… Пия всичко
А предпочитана комбинация с храна… Ям всичко
Любимата ти бирена история… Всеки ден ми е бирена история

 

Advertisements