Събота, 1 април, се очертава да бъде един достоен за историята бирен ден. На тези, които са в София мога да предложа като идея след края на Петия международен конкурс за домашна бира да си направят една разходка в прогнозирания от синоптиците слънчев следобяд. Например в посока парка „Заимов“. Защото на метри оттам същия ден в 17 ч. отваря врати съвсем нов магазин за бира – „сБирка“ (или SBeerka). В която е предвидено да има за всекиго по нещо – и лека бира за разходка в парка (ама от нея трябва да вземете поне две-три, да ви се услади още повече разходката), и бира „по-така“ – за вкъщи вечерта, за гости, за подарък, за отлежаване… Адресът е бул. „Дондуков 66“, с уточнението (безистена до „Дженерали“ към паркинга на магазин „Фреш“).


„Във времена на глобална обирквация, нека обириним усилия за един по-бирен свят“, гласи поканата от „сБирка“. Хората, които стоят зад този магазин (или дюкянче, както си го наричат с обич) го правят с много внимание и желание да разнообразят чувствително избора на бира за хората от района.
С нотка на гостоприемност, щипка обществена отговорност и гарнитура от чувство за хумор, е обявена и интересна отстъпка от 9,07% за всички български крафт бири в деня на откриването. „Процентът ни не е кой знае какво, но хората казват, че размерът няма значение. Важна е каузата. А ние го правим за децата на България, защото те са бъдещето и искаме като пораснат да пият качествена бира“, уточняват от „сБирка“. И дават уверение, че специално изборът от български бири е щедро разнообразен – „Айляк“, „Диво пиво“, „Бял щърк“, Hills, „Ромбус“, „Блек Пайн“, „Гларус“…
Ами – наслука! Топлото време вече дойде, а бирата за парка вече е съвсем под ръка. И сетне – да няма жадни!

Advertisements