Без шега и измама – на 1 април (събота) наистина ще се проведе най-голямото годишно събитие на домашните пивовари в България. Това е Международният конкурс за домашно пиво, който е организиран от Асоциацията на домашните пивовари в България и ще се случи вече за пета поредна година. А за втора поредна любезен домакин ще е столичният клуб „Терминал 1“.

 

Очертава се това да бъде и най-голямото събитие в сравнение с четирите предшестващи. До момента има регистрирани 153 мостри на 116 участници от общо 12 държави. Сред тях има домашни бири от Хърватия, Чехия, Словакия, Румъния, Словения, Молдова, САЩ, Германия, Унгария, Великобритания, Италия. Толкова много чуждестранни участници до момента не е имало!

В допълнение се очакват домашни пивовари от Хърватия, Словакия, Румъния, които ще присъстват на купона в „Терминал 1”, а и ще участват в журирането и определянето на победителите по категории. Специален гост ще бъде видният италиански бирен блогър и познавач Лоренцо „Каска” Дабове, който в дните преди конкурса ще изнесе и тематична лекция в София.

За купона ще има подробности в дните преди събитието, но е гарантирано, че ще има много и разнообразна домашна бира, както и крафт пиво, предоставено от спонсорите на конкурса.

И така – запазете си следобеда на 1 април, след 12 ч. нататък. За да си подплатите с домашна бира и веселба Деня на шегата.

 

Advertisements