Някак неусетно дойде времето за третото издание на „Ден на домашната бира в KANAAL“, който тази година ще се състои на 19 февруари (неделя) между 13 и 19 ч. Първият път през зимата на 2015 г. бе сякаш за запознанство на аудиторията с факта, че в България се вари домашна бира от хора, които търсят автентичния вкус и искат да се върнат към корените на пивоварството. Второто, през 2016-а, бе да покаже, че пивоваренето в домашни условия позволява да се разпростреш на всевъзможни стилове. Докато сега, третият път идва, за да демонстрира израстването на тези хоби пивовари, които си варят за удоволствие вече 3-4 години и през това време са се усъвършенствали.
Забележете само какво ще се предлага тази неделя и ще се съгласите с горното (а като ги опитате тези бири ще потвърдите и израстването)… Най-масовият стил – IPA ще бъде представен с два вида американска IPA, черен IPA, имперски IPA. Ще има също така тъмен сезон, toast ale (бира с хляб, стафиди, ванилия, канела), два вида стаут, амбър, виенски лагер, ейл с розов пипер, ейл с мушмули, американски овесен светъл ейл.  Ще се предлага и второто издание на наръчника за варене на домашна бира, издаден от Асоциацията на домашните пивовари в България – за всички, които се изкушават от идеята да си правят собствена бира за споделяне с близки и приятели.
Повече подробности ще намерите в страницата на събитието във Фейсбук, както и в тази на KANAAL, където домашната бира винаги се е чувствала добре приета. Доста от предложенията ще бъдат наливни, но ще има и някои бутилирани в ограничени количества, затова елате по-отрано за по-пълно удоволствие.

kanaal-homebrew

 

Реклами