Още от излизането си на пазара по-рано тази година насам основателите на „Сервежариа контемпоръня“ се стремят да покажат на почитателите на бира Evoe, че тя може да се дегустира с качествена храна. И, че това дори е препоръчително, за да изпъкнат още повече вкусовите качества на бирата. Дори бяха изброени като препоръчителни за съчетаване – печено месо, морски дарове, сирена, салати и др.
След серия събития в подбрани заведения в насока комбинация между бира и храна, сега на вашето внимание е и специално предложение – за тези, които са решили да консумират Evoe Saison в домашни условия. Пакетите „Evoe Cerveja & Culinaria“ всъщност са един новаторски продукт за българския пазар, които неговите автори определят и като „комплекти за хармонизация“.
В първия към бутилката е добавен пакет с ръчно-правени талиатели от Handmade Fresh Pasta (Варна). Освен това е добавена и проста, но изненадващо удачна рецепта за свеж и леко пикантен сос за пастата. Уверенията са, че този сос „се хармонизира перфектно с получените при ферментацията плодови и билкови аромати на бирата“.

evoe1
Във втория пакет пък бирата върви с EVOE Degusta Salame – сурово-сушени пръчици от свинско месо, които са произведени специално по поръчка за този комплект. „Техният наситен и пиперлив вкус балансира отлично плътното тяло и слаба горчивина на „Evoe Saison“, добавят Сезар и Георги – двамата винаги позитивно настроени съмишленици, които стоят зад „Сервежариа контемпоръня“.

evoe2

 
А защо точно хармонизация? Отговорът от тях: „Комплектите са замислени така, че двата компонента във всеки от тях да си помагат един на друг да разкрият напълно своите качества.“
Официалната премиера на „Evoe Cerveja & Culinaria“ ще бъде тази събота и неделя (10-11 декември от 10 до 19 ч.) в София, на WINtER Bazaar в Betahaus, ул. „Крум Попов“ 56-58. След това се очаква пакетите да се предлагат в 100beers и бар Vitamin B, както и във Варна – в „Averi Beers“.

 

Advertisements