Едно от последните бирени събития тази година ще се случи следващия четвъртък (15 декември) в сградата на „Софарма Бизнес Тауърс“. Там на втория етаж на търговския център, в пространството пред магазин Vintageclub от 12 до 20 ч. ще се състои Craft Beer Taste. Организаторите от DiVino отдавна вече не са просто списание, а институция, която предлага неоценима помощ за точния избор на вина, тяхното правилно дегустиране и съчетаване с подходяща храна. Сега от DiVino ще покажат, че приятелите на хубавото вино и качествената бира всъщност седят на една маса.
На посетителите ще бъде показано разнообразие от стилове, ще бъде разбит ретроградният мит, че тъмни бири се пият само през студените месеци. За тънкостите на производствения процес и подходящите температури на сервиране на съответните стилове пък ще ви разкажат лично пивоварите.
А от DiVino са се постарали да поканят почти всички български занаятчииски пивоварни – „Айляк“, „Артизан“ (които стоят зад бира „Шипка“), „Блек пайн“, „Бял щърк“, „Диво пиво“, „Евое“, „Йегерхоф“, „Ромбус“. Забележителното е, че за първи път в София ще бъде представен бургаският брюпъб „Пивоварната“, който вече близо година и половина печели приятели със своите бири „Веритас“.
Освен тях ще присъстват и основни вносители на крафт бира като 100beers и Beers.bg, както и новият проект Brewforia.
Вярвам, че тези приятели на DiVino, които досега не са се запознавали с хората, стоящи зад крафт бирите в България, и не са опитвали още всичките им продукти, сега не само ще наваксат, но и ще останат приятно изненадани.
Събитието ще е с вход 12 лв., срещу което ще бъдат получени 10 талона за дегустация. След изчерпването им, ще се продават и допълнителни талони. А билети могат да се закупят и онлайн на http://www.vintageclub.bg/category/sabitia-37

divino

 

Advertisements