Предполагам ще се съгласите, че темповете на поява на нови пивоварни, магазини и заведения за крафт бира са радващо бурни в иначе ширещата се стагнация в България. Поредно доказателство е новото място за качествена бира в Бургас – Papa Beer. То се намира на ул. „Милин камък“ №1, срещу бившия бар „Революцион“ и функционира от няколко дни. Но официалното му откриване ще бъде тази събота – 19 ноември, от 20 ч.

papab
Бърз поглед дава удовлетворение за очите, че пространството е усвоено максимално добре и с вкус. Най-важният кът е с класически бирени щандове с над 150 бири. От българските вече са представени „Айляк“, „Ах!“, „Блек пайн“, „Бял щърк“, „Диво пиво“, „Ромбус“, а „Гларус“ за първи път присъства в Бургас и в наливен вид – с English ale, Premium Pale ale, London Porter и Saison. Списъкът с родни пивоварни предстои да бъде допълнен, а и този на чуждестранните не е никак малък – има германски, чешки, белгийски, английски, американски…

papab1
Освен това в Papa Beer има място (получило се е много стилно), където желаещите могат да седнат удобно и да дегустират с удоволствие любима или нова бира.

papab2
„Ние изградихме този дом на крафт бирата, водени от мечтата си един ден да ходим на работа с бира в ръка и всичките ни клиенти да ни бъдат приятели и да ни казват „Наздраве“!“, казват от Papa Beer. Аз пък бих добавил, че с това място и отворилата през миналата година местна пивоварна, предлагаща бира „Веритас“, Бургас вече е едно пълнокръвно място за всеки местен или гост на града, който иска да има досег с крафт бирата.

papab3

 

Advertisements