Настъпи време малките пивоварни у нас да се съберат заедно за третото издание на „Деня на българската крафт бира“ в столичния бар KANAAL. Няма да чакате много за него, ще се случи тази неделя – 13 ноември между 13 и 19 ч. Така вие ще можете да упражните правото си на глас (ако желаете) на втория тур на президентските избори и след това да направите своя избор сред българските бири. Само че, за разлика от балотажа, тук съвсем няма да сте ограничени между два варианта.
Напротив – разнообразието ще е тъкмо по вкуса ви. Освен това крафт пивоварните са се постарали да приготвят нещо специално точно за този ден. Защото, както и предишните две години е ставало въпрос, идеята не е само да се съберат всички на едно място. А да видите всички, какво е тяхното развитие като компании. Както и да се убедите, че бирената ни революция продължава да ражда нови и нови пивоварни.
Така ще можете да опитате (по азбучен ред) – новият стаут на „Айляк“, както и стаутът 1908 на „Бял щърк“. От „Пивоварна 359“, която стои зад марката „Диво пиво“, пък са решили този път да не предложат нищо досега познато от тях, а нови бири, някои от тях дори ексклузивно за събитието – червена горчива джинджифилова бира, червен ейл (с хмелове Кълъмбъс и Симко), тазгодишната версия на ейла „Капана“, стаут с какаови зърна, както и колаборацията с „Блек пайн“ със сини сливи и кафява захар. Самите агенти от „Блек пайн“ пазят изненада с какви наливни бири ще се явят, а техните наливни също не са толкова често срещани.
За да не пострада комфорта на посетителите на KANAAL няколко от познатите ви вече пивоварни са отстъпили място на новите. А те ще са три в сравнение с 2015-та – „Сервежариа контемпоръня“, която представя Evoe, пловдивската „Йегерхоф“ и пазарджишката „Ромбус“, от която пък разкриха, че идват с три или четири бири, които до този момент не са излизали още на пазара. Възможно е да има още две изненада, но това ще се разбере в следващите дни.
Както и предишните пъти – дегустацията ще е с жетони, ще имате възможност да се срещнете, запознаете, похвалите или, ако искате, критикувате с хората, които стоят зад тези бири. Както и в предните години времето ще се опита да бъде в тон със събитието, доколкото е възможно през този период на годината. Слънце, понякога облаци, но не и дъжд, а това предполага и пълноценно използване на двора на заведението. Предпоставките за един пълнобирен неделен следобяд са налице, а изборът – във вашите ръце.

kanaal

 

Advertisements