„Капана ейл“ е най-новото предложение на бирения пазар. Сварена от „Диво пиво“, тази бира е конкретно предназначена за предстоящия от 14 до 16 октомври „Капана фест“, който ще се проведе в едноименното емблематично за Пловдив пространство.
Но „Капана ейл“ няма търпение да стигне до почитателите на пивото и не смята да чака настъпването на фестивала. То вече е налично на няколко места в Пловдив, начело с „Котка и мишка“. Може да се намери също в 100beers и магазините на „В света на бирата“.
Рецептата за тази бира е разработена съвместно с организаторите на „Капана фест“, което й придава чара да е уникална. Точната комбинация е избистрена след няколко тестови варки, в които главният пивовар на „Диво пиво“ Иван Карагьозов и неговият екип изпробват различни хмелови комбинации, за да ви представят финалната и настояща.
Още при отварянето се усеща отчетливият цитрусов аромат. Хмелът, сорт Citra, не може да бъде объркан! Тук той е използван в комбинация със Simcoe. Те допринасят за силен аромат на грейпфрут, лайм и бор. При отпиване не е спестен малцовият вкус, който преминава към умерено горчив финал с акцент върху грейпфрут. Усеща се и характерната за „Диво пиво“ мая, което предполага, че бирата е съвсем прясна. Цветът е светложълт и мътен, а пяната – добра и оставаща на тънък слой. Цялостното впечатление е за приятен пивък и охмелен американски светъл ейл, една типична сесийна бира, т.е. лека до 5% алк (в случая 4,6%). Оценката за него е 7/10. В добавка идва и интересният етикет, който може да бъде лесно свален и запазен за колекцията.
Бирата няма да има еднократна поява на пазара. Тя ще бъде варена редовно, но не в големи количества, защото идеята не е да бъде масова. Но все пак ще я има в толкова бройки, че да я има на разположение на посетителите на „Капана“ и на тези, които някога са се докосвали до това европейско пространство в центъра на Пловдив.
img_6399

 

Advertisements