„Усмихни се, Карин дом“ е благотворителна инициатива във Варна, в подкрепа на каузата на децата със специални нужди и техните семейства. И тази година зад идеята да се помогне на малчуганите, които посещават „Карин дом“ за терапии застават и Averi Beers, добри приятели и на този скромен блог.
Събитието ще се проведе от 23 до 25 септември от 10 до 22 ч. именно в двора на „Карин дом“, като вече стана традиция там да има осигурени много игри, детски ателиета, музика, а храната и напитките да са от занаятчийски производители. Разбира се, и бирата!
Тази година от Averi Beers решиха да не се ограничават единствено с шатра с бири, но и да поканят пивоварите на „Айляк“, „Бял щърк“, „Blek Pine“, „Гларус“, „Evoe“, „Диво пиво“  да присъстват и да бъдат на разположение на присъстващите за обмяна на бирени мисли.
Задължително е да се спомене, че всяка закупена бира означава помощ за децата от „Карин дом“. Самата фондация е основана от един достоен българин – Иван Станчов, който иска да наложи нов модел за професионални услуги за деца със специални нужди, за да се интегрират успешно в обществото. Една от другите основни цели е изграждане на толерантност към тези деца и тридневният фестивал е именно стъпка в тази насока.
Така че, ако сте от Варна или планирате да посетите града в почивните дни, то посещението на „Карин дом“ може да ви донесе едновременно позитивни моменти и усещане за съпричастност към тази благородна кауза. Естествено, престоят там ще е още по-приятен с българска крафт бира в ръка.
Ако пък Варна ви е далеч, също в почивните дни (от 22 до 25 септември) родна занаятчийска бира ще се лее и по време на есенния панаир на Камарата на занаятите в Пловдив. Той ще се проведе в пешеходната зона в центъра на града. Бирената шатра е организирана от веригата магазини „В света на бирата“, като акцентът ще е именно върху нашите крафт пивоварни. Пред публиката ще бъдат представени „Айляк“, „Бял щърк“, „Blek Pine“, „Гларус“ и „Диво пиво“. Предвидени са и дегустации за всяка от бирите.

karin

 

Advertisements