Пивоварна „Гларус“ стана официален дистрибутор за България на гръцката бира Vergina от пивоварна Macedonian Thrace в Комотини. Те вече могат да бъдат намерени във Варна, където ще бъдат достъпни на местата, където се предлага и „Гларус“, включително и в Averi Beers. Поетапно ще следва по-мащабно зареждане из страната. Още от тази седмица се очаква да има Vergina в 100beers, а от идната седмица – и в мрежата на „В света на бирата“.
За две от бирите Vergina има доста добри референции в RateBeer – Weiss и Red, а ще бъде налични още и Porfyra (нефилтриран лагер), както и класическият премиумен лагер.
Тази нова роля на „Гларус“ на дистрибутор няма да бъде инцидентен случай, а се очаква в следващите месеци да бъдат внесени още две интересни европейски пивоварни.
Същевременно българската крафт пивоварна ще направи и своя дебют в чужбина, като съвсем скоро „Гларус“ ще има и в Букурещ, в популярния Happy pub. В началото на октомври на пазара пък ще излезе новата „реколта“ Dubbel, която ще е с леко променено съотношение на малцовете и с нова мая.

vergina

 

Advertisements