Есенният празник на домашното пиво вече се превърна в традиционно събитие, а тази година на 8 октомври ще се случи неговото трето издание. Мястото е същото – бирария „Халбите“ в София, на ул. „Черковна“ №41.
Най-хубавото след предишните две години е, че няма нужда вече да се обяснява на хората що е това домашно пиво и какви са неговите предимства. Оттук нататък пивовари, кандидат-пивовари или просто любители на бирата могат единствено да се убедят какво разнообразие от възможности и стилове се отваря пред всеки един, който реши да застане зад тенджерата и да свари нещо за себе си, и своите близки и приятели.
И сега се очертава широк набор от различни видове бира, които ще бъдат обобщени в блога в дните преди Есенния празник. Някои от тях дори ще бъдат сварени, специално за тази дата. От Асоциацията на домашните пивовари в България издават, че една от изненадите ще бъде импровизирано състезание за домашни сайдери – направени собственоръчно, претендиращи до последна капка за 100% натурални.
Ще бъде направена също така премиера на второто издание на книгата „Домашна бира? Това е лесно!“, която е значително по-богата откъм текстове, снимки и рецепти в сравнение с първото. И, която се очертава като много ценно помагало за всеки, който вари или ще вари домашна бира.
Така че, наистина си отметнете в календара 8 октомври като ден за домашна бира…

ADPB

 

Advertisements