Тази година фестивалът Rtm+Beer евоюилира във Fah!, но запазва мястото от миналогодишното си издание – клуб „Маймунарника“ в Борисовата градина, като ще се състои тази неделя и понеделник – 11 и 12 септември. Макар началото да бъде дадено в бар „Петък“, естествено в петък (9.IX), с парти на популярния британски продуцент и музикант Mo Kolours. При свободен вход.
Това са два от трите акцента на тридневното събитие – безплатен вход, качествена музика (с доста български и международни гости – виж програмата). А третият е бирата, естествено – това, което така ни вълнува.
Още по-интересна ще бъде срещата с нови за България пивоварни. А те ще бъдат седем, обещаха организаторите в лицето на пивоварна „Ах!“ (Рори Милър и компания). Румънските Hopheads (1) и Sikaru (2) са познати на тези от вас, които са отскачали по качествени бирени места или магазини в Букурещ, а и от приключилия преди дни фестивал за крафт-бира. Към тях се прибавя и появилата се на Rtm+Beer 2015 пивоварна Zaganu. От Гърция идва отново Voreia, но и ще има дебют на Septum (3). Изненада са две сръбски включвания – Crow (4) и (5) Zebrew (със Sansho IPA и Tropical IPA), а другите две нови имена са от Чехия – Lucky bastard (6) и широка гама от (7) Two tales (Bohemian Lager, Bohemian Grapefruit Lager, Bohemian 12′, Bohemian Black Ale и наливен Bohemian Pale Ale).
Освен тях можем да си припомним словенските Pelicon и Bevog, хърватската Zmajska. А 100beers се включва отново силно като партньор със знаменитите и нестандартни датчани Mikkeller, естонците Pohjala, американците Rogue и Flying Dog, като последните ще бъдат и в наливен вариант!
Всичко това води до интензивно очакване за предстоящи лежерни следобеди и привечери в парка, поляти в интересна бира и музика.

1

 

Advertisements