Ако живеете в Стара Загора или този четвъртък (25 август) се намирате в града, ще имате възможност да присъствате на интересна бирена дегустация. Тя ще започне от 20 ч. в бар Il Mondo Sports.
Като интересна не означава само опитване на хубави бири – впрочем, те ще са наистина качествени, 6 различни белгийски вида. Ами и съпровождащата история на всяка една от тях (при белгийските тя е многовековна, както е известно), обясняване на качествата им – аромат, цвят, вкус, послевкус, температура на консумация. Нещо, което е действително полезно за всеки, който тепърва навлиза с желание и интерес в бирената материя или иска да развие сензорните си възприятия при консумация на пиво. За целта ще помогнат и приятелите на блога в лицето на ентусиазираните „бирени момичета“ от магазин Beer Girls, които осигуряват и бирите за събитието, естествено.
Другото сполучливо решение на организаторите от Ahead Event Management е да прилагат към всяка от бирите дегустационни хапки, които са подходящи за нея. Защото съчетаването на даден стил бира с адекватна храна е друг важен ключ за правилното възприемане на съответната бира.
Кувертът за събитието е 18 лв., а при групови посещения има и отстъпка. То е планирано да продължи между час и половина до два и е първо подобно в Стара Загора за широка публика, след като до момента е имало доста редки представяния само на отделни марки бири. Аз пък си пожелавам да има често подобни новини, не само за този град, защото това е пътят за създаването на истинска бирена култура.

sz-25.08

 

Advertisements