Колекционерите на бирени артикули в България стават все по-голяма и пъстра общност. Благодарение на непрестанно увеличаващия се стремеж за бирено разнообразие и щедрото изобилие на нови български и чужди марки на пазара. Доказателство за развитието на колекционерската култура у нас може да получите между 23 и 26 юни във Варна, където ще се проведе третата национална среща на колекционерите. И първа такава с международен характер, защото председателят на тази безкрайно симпатична организация – Огнян Аспарухов, потвърди присъствието на гости от Украйна, Литва и Чехия.
Тази година участниците ще проведат на 25 юни голяма борса, на която ще се предлагат всички възможни бирени артикули, за които човек може да си помисли. Ден по-рано, в петък, пък настроението ще бъде повдигнато от игри като състезания за най-дълго задържане с изпъната ръка на пълна еднолитрова халба, най-бързо изпиване на бира със сламка, а и скоростно нормално изпиване на халба. Специално за събитието са изготвени брандирани фланелки, чаши, магнити, отварачки, подложки, дори домашна бира, които също носят колекционерска стойност.

prog2
Срокът за регистрация на участниците вече е приключил, но съм убеден, че тези, които не са успели да го сторят, а имат интерес да се включат в организацията на колекционерите, ще бъдат добре приети. Защото съм бил свидетел, че сред тези хора цари отлично настроение и разбирателство, както и желание да споделят и разменят с останалите излишъка от своите колекции. Нещо повече – от няколко месеца насам членството в организацията ти дава право на отстъпка в редица заведения и магазини със специална клубна карта. Чудесно свършена работа, вярвам ще се съгласите.
Както знаете, колекционерството обикновено започва с първата подложка, капачка, етикет, халба. Оттам нататък е завладяващо…

prog1

 

 

Advertisements