Грешката в заглавието е вярна. Щом един ейл е Eil, а не Ale, то той може да излиза единствено от горнобанската пивоварна Blek Pine. Там са вече категорични – всяка следваща тяхна бира ще има правописна грешка в името си. В предишния пост бях споменал за нов ейл от тях, посветен на предстоящия Wrong Fest 2016. И сякаш всичко си като по поръчка – бира с грешно име за „грешния“ фестивал.  Отделно, по този начин връзката между музиката и тази независима компания за занаятчийско пиво стана още по-силна.

wale1
Двамата бирени ентусиасти от Blek Pine – Димитър Георгиев и Божидар Александров, този път са заложили на лек ейл (4,2%), съвсем подходящ за очакваните за двата дни от феста 28-29 градуса. Лек, но щедро охмелен. Иначе не биха били те. Очакват ви мощни цитрусови емоции, благодарение на хмелове Mosaic, Simcoe и Amarillo.

wale
Това ново хмелово предизвикателство ви очаква на мястото на феста – софийското село Войнеговци. Защото идеята е бирата да се продава само по време на фестивала, а и количествата са ограничени.
Ако не сте убедени, че само заради едната бира ще се вдигнете натам следващия уикенд (25 и 26 юни), то нека музиката бъде другата причина. Wrong Fest 2016 се очертава като един от едва трите значими рок фестивали това лято у нас, заедно с „Каварна рок фест“ и бургаският Summer Chaos. Което значи, че ще е и единственият такъв в близост до София.
Освен това той ще е и най-разнообразен стилово със своята програма. В нея влизат популярната у нас в последните 20-ина години северноирландска банда Therapy?, както и легендарната лондонска електронна формация Juno Reactor (автори на част от музиката за „Матрицата“). Приятна изненада е друга британска група – прогресиращите инди рок таланти Yuck. Те не крият влиянието си от деведесетарски символи като Sonic Youth и Dinosaur Jr, като имат участия по доста авторитетни фестивали в Англия и това превръща първата им визита в България в новина.
Сред участниците са още куп интересни групи като шведите „Грейвярд“ (хард рок/блус), исландците „Дъ Винтидж караван“ (прогресив/блус рок), румънците „Роудкилсода“, гърците „Найтсталкер“ и др.
Wrong Fest 2016 ще е и една от редките възможности за изява на десетина утвърдени или млади български групи накуп. Сред тях са „Остава“, „Контрол“, „Макрофон“, „Джин Моник“, „Комасъмър“, „Той летърс“. Дори и колоритният оркестър „Карандила“, който ще закрие програмата в неделя вечер на втората сцена.
Освен музиката ще има и екстри, типични за всеки „средностатистически“ фестивал на запад от Калотина – палатков лагер, паркинг за велосипеди, джаги, тенис на маса, места за игра на волейбол и футбол, безжичен интернет, рампа за хора в неравностойно положение, а за присъстващите деца – площадка, надуваем замък и играчки. И, както стана ясно, собствена фестивална бира!

Ще има и бусове от паметника на Васил Левски в центъра на София до селото на всеки половин час.
Въпреки голямото пространство ще бъдат допуснати само 2000 зрители заради тяхната безопасност и комфорт. Билети по 45 лв. още могат да бъдат купени от сайта на феста или на http://wrongevents.ticketlogic.bg/wrong-fest-/27516. След изчерпването им ще бъдат на цена 55 лв.
Надявям се, ще се съгласите, че заради усилията да сторят нещо креативно в качеството си на независими предприемачи, заслужават подкрепа и уважение и двете „грешни“ страни – пивоварите и хората, стоящи зад четвъртото издание на този обещаващ фестивал.

Wrong

 

Advertisements