Тук не говорим за спонсорства на различни концерти и фестивали, които големите пивоварни са имали в миналото си. А за тясна колаборация, раждаща нови и нови бири, които са генетично свързани с музиката. И в тази връзка горнобанската микропивоварна Blek Pine вече е неоспорим лидер в това отношение.
След като направиха лимитирана IPA за Sofia Metal Fest през април, двамата големи бирени ентусиасти Божидар Александров и Димитър Георгиев – „виновниците“ да го има Blek Pine, продължиха смело напред в тази иновативна посока за България. Иновативна за нас, но не и за света, както е ставало въпрос вече в блога.
И така се ражда идеята за Odd Crew Beer. Американски светъл ейл, малко по-силен (5,7% алк) от познатия ни техен 4,8-процентов Summer is coming, който е в същия стил. Така всъщност Odd Crew стават първите български изпълнители със собствена марка бира. Изборът не е случаен. От една страна става въпрос за група с една от най-големите фенски маси у нас. Което съответно трябва да генерира интерес към бирата. От друга има любопитна емоционална връзка между Odd Crew и Blek Pine, тъй като Боби и Митко научават тъкмо в студиото на музикантите дългоочакваната новина, че получават лиценз за пивоварна.

GB_OC

Снимка: Марин Банков (4140 Photography)
Официалното представяне на бирата ще бъде в петък вечер в столичния бар „Тънка червена линия“. Тогава и за пръв път всеки ще има възможност да я опита. След като досега в сайта на групата имаше възможност само за предварителни заявки. Много е вероятно Odd Crew Beer да продължи да се предлага само и единствено през тази страница, тъй като от групата разбираемо държат на ексклузивитет. Уточнението е, че количеството е лимитирано.

GB_OC1

Снимка: Blek Pine
И докато още не сме се нарадвали на тази бира, двамата горнобански приятели вече са почти готови със следващия си „музикален“ продукт. Бира, направена специално за Wrong Fest, която ще се предлага по време на фестивала в софийското село Войнеговци на 25 и 26 юни, който се очертава и като един от най-качествените в България това лято.

 

Advertisements