Ако Варна е мястото ви за постоянно пребиваване и обичате бира, най-вероятно вече знаете отлично магазина на „Averi Beers“ на ул. „Архимандрит Филарет 9“. Но може все пак да бъдете изненадани, че екипът приятели, пардон авери, които стоят зад това интересно пространство за крафт бира и бирена култура решиха да не се ограничат само до зареждане на нови и нови предложения по рафтовете.
Като начало от около две седмици те имат свой онлайн магазин. Но и той не е съвсем стандартен. Защото освен наличните в асортимента бири, ще се предлагат и услуги като „абонамент за бирен кашон“. С него всеки може да си осигури по един кашон месечно с предварително избрани стилове бири. Към момента предложенията са за лагер, ламбик, IPA, пейл ейл, портър/стаут, ред ейл, вайс/вит, опушени бири. Има вариант и кашонът да е смесен, с различни стилове.
Още от миналото лято, седмици след отварянето на врати, „Авери“-те зарадваха варненци и летуващи, като започнаха да им осигуряват хладилни чанти за бирата срещу депозит. Това ще се случи отново и през следващите месеци, а сега има и новина за най-размазаните от слънцето, които ще могат директно да си поръчват там бира. От магазина обещават: „Ще доставяме студена бира по координати директно до хавлията ви на плажа.“ Такива доставки вече ще се правят не само до плажната ивица, но и по адреси. А освен това всеки, който иска да си прави голямо бирено парти, може да си наеме разливна система и така да си направи малък бар вкъщи поне за вечер. Удоволствието от това е голямо, проверено!

averi1

 

Всъщност, ако бягате от жегите и стреса, магазинът предлага и прохлада с място за четене с чаша бира.
След около два месеца е и първият рожден ден на „Averi Beers“, а по този случай ще има освен промоции (и в момента има такава – купуваш 5 бири и получаваш 1 безплатно), но и игри. Като Beer case climbing построяване на кула от бирени каси, по която да се извършва отборно катерене по двойки. Предвижда се и състезание по най-бързо изпиване на домашна бира. Защото компанията в „Авери“ са и домашни пивовари, освен всичко.

Под „всичко“ се има предвид и усилена дейност по развиване на бирената култура във Варна, за което заслужават искрени похвали. Тяхната амбиция е все по-широк кръг хора да разбере за разнообразието от стилове, които се предлагат по света. И за целта „Averi Beers“ ще излезе от рамките на магазина, за да организира след 3 месеца във Варна, в разгара на лятото, фестивал на открито за крафт бира и качествена храна, за който ще има подробности скоро в блога. Наистина е приятно, когато се случва подобна серия от активности във време, когато критиката взима превес над действията.

averi2

 

Advertisements