„Карлсберг България“ реши по интересен начин да се включи в ретро модата, обхванала големите пивоварни в България. Вместо да въведат нова бира, от компанията върнаха на пазара свой продукт от миналото. При това добре познат. Става въпрос за „Шуменско специално“ в симпатичната бутилка от 0,33 ml, тип „бомбичка“. Известна преди като „Шуменка“ и като официалната бира на „Балкантурист“, и „БГА Балкан“.
Има и специален повод за маркетинговия ход – 50-годишнината от пускането на премиумното пиво в тази бутилка от пивоварната в Шумен. Сега там е направена инвестицията за близо 1 млн. лв., свързана именно със специфичния амбалаж – за оборудване, поточна линия и др.
Прави впечатление, че от „Карлсберг България“ са решили да повторят параметрите на оригиналното пиво – 5,2% алк и рядко срещаната за масови бири у нас 12% плътност. Разликите от миналото са в използването на немалцуван ечемик и царевичен грис, които обаче дават възможността „Шуменско специално“ да се предлага на препоръчителната цена от 0,70 лв. на бутилка в магазинната мрежа. А също и в технологията на производство, предвид съвременните изисквания на пазара. Но все пак трайността е 90 дни, което е двойно по-малко от стандартните пастьоризирани и филтрирани лагерни бири в България.
Прави впечатление, че освен бутилката „бомбичка“, от пивоварната са заложили на етикет, който е максимално близък към оригиналния. Това важи и за капачката, която също ще е радост за колекционерите.
„Заводът ни работи на пълен капацитет и така ще е през целия активен сезон. Ние сме готови да работим дори на 3-сменен режим на работа, за да посрещнем нуждите на пазара и търсенето на нашите потребители“, коментира Емил Петров – мениджър пивоварна „Шуменско“ по отношение на най-новия продукт, който вече е наличен в повечето магазини и заведения.

Shumensko

 

Advertisements