Липсата на конкретни примери за крафт бири прави всички описания и коментари за тях твърде абстрактни за мнозинството от почитателите на пивото. За щастие, все повече градове у нас започват да наваксват в това отношение и откриват специализирани магазини. От скоро и Стара Загора може да се похвали с такъв. Beer Girls се намира на удобно място, в непосредствена близост до центъра – на ул. „Отец Паисий“ 87 (или както в града се ориентират: „Малко по-надолу от Енергото“).

beergirls1
Името му е удобна податка към предисторията на този магазин. Зад смелото начинание да бъдат първите, които ще открият такова пространство в сърцето на „Загорка“, застават три симпатични и предприемчиви дами. Те обаче поемат нещата съвсем по мъжки и начинанието им има своя официален старт на 17 февруари.

beergirls

Магазинът отвън
Около 2 седмици след това имах възможността да посетя Beer Girls и потвърждавам, че това е едно добро място за разширяване на бирените познания, за по-различен подарък или просто за набавяне на някоя и друга бутилка за вечерта.
Пространството на магазина е аранжирано на секции – за белгийски, германски, английски, чешки бира. Има възможност да се вземе наливно пиво за вкъщи, а също подаръчни комплекти, както и чаши.
Нарочно при изреждането не споменах българските крафт бири. Те имат свой отделен кът, който съм убеден, че ще се разширява (не само в този магазин, а и във всички останали тематични места у нас). Към момента там има пълен асортимент от „Гларус“, „Диво пиво“ (беше заредено и 3-мартенското с лайка, индрише и шипка), Blek Pine IPA. Убеден съм, че списъкът ще се попълва още, с което родните малки пивоварни ще станат много по-достъпни за старозагорци.
Успех на магазина! С интерес очаквам кой следващ град ще може да се похвали с такава новина.

beergirls2

Част от интериорав Beer Girls

 

Advertisements