Първият по рода си конкурс за етикет на българска крафт бира стартира днес. От „Пивоварна 359“ подходиха нестандартно и решиха да съберат идеи за етикета на най-новата бира с марка „Диво пиво“. Печелившият вариант ще получи шанса да украси бутилките на пивото, което в момента вече отлежава и очаква своята премиера на 3 март.
Избраната дата не е случайна, като по повод националния празник от пивоварната решиха да вложат символично в бирата си бяла, зелена и червена съставки, освен традиционните вода, малц, хмел и мая. Изборът падна върху лайка, индрише и шипки, което само потвърждава свободата на крафт пивоварите да експериментират в името на интересната бира.
Въпросните три необичайни съставки за бира също могат да присъстват в етикета. Той трябва да бъде в размер 190мм/85мм. В него е нужно да бъдат включени всички съпътстващи текстове и символи, които присъстват на етикета на „Диво пиво – червен ейл“.

divo-red1

 

Необходимо е също да има полета за срока на годност, както и за баркод. Името „Диво пиво“ също е задължително. Оттам нататък всичко е въпрос на въображение.
Крайният срок за подаване на етикетите е 14 февруари, 20 часа. Готовите файлове (в pdf, jpeg или png формат) може да се изпращат на мейл divopivo@pivovarna359.com или през „Фейсбук“ профила на пивоварната. За мен ще е чест да участвам в избора на най-сполучлив етикет, заедно с Ростислав Бакалов от 100beers и екипа на „Пивоварна 359“.
Наградата? Материалното й изражение е 200 лв. в брой и 100 лв. ваучер за бира. Моралната е още по-ценна – възможността да видиш етикета си върху българска бира.
Късмет на всички участници и поздравления за чудесната идея!

 

Advertisements