Първо – честита 2016 г. на всички приятели и читатели на блога Bforbeer. Пожеланията ми към вас са най-вече да сте здрави. Това е основната предпоставка към всички последващи неща в живота ви. Включително и приятните моменти с откриването и дегустирането на нови бири, бирени пътешествия и т.н. А защо не и през тази година да си сварите и първото ваше си домашно пиво?! От моя страна обещавам да спазвам името на блога и тук Б-то отново да бъде споменавано най-често в думата бира, да научавате новини, свързани с любимата ви благородна напитка, да четете ревюта и лични размисли за още нови бири (по възможност все повече от тях да са български, при това интересни и заслужаващи внимание).
За съжаление първата новина за 2016-а не е добра. Пернишкият бар и магазин „Beer House“ затваря врати. Утре (5 януари) ще бъде и прощалната вечер в заведението на ул. „Благой Гебрев“ №35. Всички клиенти – редовни и такива, които понякога прескачат от други градове да си намерят някоя нова интересна белгийска бира, са поканени за по чаша-две за последно на това място. Което ни бе познато от декември 2012 г. като една от първите бели лястовици на бирената карта у нас – отначало като бирен магазин, а от ноември 2014 г. и като бар.

bbbb1
„За съжаление, както всяко нещо, и нашият бирен бар намери своя край! Хубави моменти и изключително готини клиенти и приятели намерихме между стените на BEER HOUSE!“, се казва в лаконично съобщение. А извън тези думи, управителката Наталия Соколова призна пред Bforbeer: „В последните месеци ни беше наистина много трудно да поддържаме бара. Хората в Перник обедняха много и това се отрази изключително негативно върху нас.“
Наистина – убеден съм, че вие, читателите, знаете каква е действителността и не се заблуждавате от пропагандната машина, която бълва телевизионни изказвания и статистики как живеем по-добре. Няма да навлизам по-надълбоко в размисли, които също вярвам, че ви спохождат ежедневно.
Вместо това ще отделя няколко реда за малко оптимизъм. Наталия не смята да се предава и да се откаже от каузата, на която бе отдадена в последните 3-4 години. Започва търсене на подходящо място за отваряне на „Beer House“ в София с изобилие от белгийска бира. Междувременно на Фейсбук-профила на Best Belgium Beer Bulgaria ще бъдат редовно представяни нови белгийски бири и ще има възможност те да бъдат поръчвани.

bbbb

 

Advertisements