Второ място за българска бира на Националния конкурс за домашно пиво във Великобритания звучи като отлична новина за началото на седмицата. Това е и едно от най-силните постижения на български домашни пивовари на състезания в чужбина изобщо. Овациите са за Темелко Пампов, който е и председател на Асоциацията на домашните пивовари в България (АДПБ). С неговата DoppelBeGeR (в стил допелбок) той се класира веднага зад победителя в категория Европейски лагер.
За допълнително оценяне на големия успех – в конкурса участваха общо 403 бири, а призовите тройки по категории са почти изцяло заети от представители на домакините. Затова и можем само да се гордеем с тази награда, а и изобщо с всички спечелени отличия зад граница от представители на АДПБ в нейната едва 2-годишна история.
Самият Темелко Пампов е обещал да донесе два кега от свои домашни бири за дегустация (стилове октоберфест и сухо охмелен лагер) по време на Есенния фестивал за домашно пиво, за който вече е време да споменем. Събитието ще се състои на 3 октомври в столичното заведение „Халбите“ на ул. „Черковна“ 41 (до бул. „Мадрид“). До 10-ина дни в блога ще има допълнителни подробности за бирите, които ще донесат останалите домашните пивовари за дегустация, но ще има разнообразие от стилове – наливни и в каси, за всички заинтригувани от това хоби. Така всеки може ще може да оцени неограничените възможности, които се откриват пред всеки, решил да си вари сам бира.
Затова – запазете си този ден за едно по-различно бирено преживяване, пък и включете си въображението за облеклото, защото празникът ще бъде и своеобразна препратка към Октоберфест (19 септември – 04 октомври). И отново честито на призьора от британското състезание!

praznik na birata-01

 

Advertisements