Фестивалът Rtm+Beer вече е на по-малко от денонощие от започване и определено обещава доста изненади за всички любители на интересните нови бири. А допълнителна предпоставка за хубавото изживяване е обещанието на синоптиците за слънчево време, колкото и дъждовно-навъсено да е в момента навън.

Вратите на столичния клуб „Маймунарника“ в Борисовата градина ще бъдат отворени от събота (12 септември) на обяд до неделя вечер. А вътре за първи път ще гостуват четири балкански микропивоварни. Словения ще бъде представена от Pelicon (с the 3rd PILL и YES BOSS!), Гърция от пивоварна Siris с нейната продукция на Voreia (със стаут, IPA, вит и крафт пилзнер), от Румъния идва светлата и тъмна версия на Zaganu, за която вече е ставало дума в блога. Сякаш най-голям интерес предизвиква участието на хърватската Zmajska pivovarna (с Robust Porter и American Pale Ale), която стартира през септември миналата година, но веднага беше наредена сред 10-те най-обещаващи нови крафт пивоварни в световен мащаб за 2014 г. от RateBeer.

Петата премиера пък се очаква от 100beers, откъдето са обещали да извадят екслузивно нови бири именно на този фестивал.

Организаторите от Ах!Бирена работилница ще предложат познатите свои Български пейл ейл и МЧ (експериментален ейл с мурсалски чай и мента), а разнообразието ще бъде гарантирано още от Пивотека (откъдето ще предлагат и „Гларус“), Beers.bg, Cofee&beer, Халбите, „Столично“, „Бритос“ и чешката Bernard. Това пък автоматично значи, че вратата ще е отворена за още нови неща.

Бирата ще бъде допълнително облагородена с хубава музика от млади диджеи и музиканти от България, Словения, Сърбия, Черна гора, Румъния и САЩ. Ще има и разнообразна вкусна кухня, а цялата тази двудневна веселба в края на лятото, както и в преден пост стана дума, ще е достъпна при свободен вход. Затова  – на когото му е интересно как се развива бирената култура и в съседните ни страни или просто иска да си изкара няколко приятни часа на открито с чаша хубава бира в ръка, това е мястото този уикенд.

rtm

Advertisements