След година пауза фестивалът Rtm+Beer ще се състои отново на 12 и 13 септември. Мястото – столичният клуб на открито „Маймунарника“ в Борисовата градина. Основният замесен за това събитие отново е Рори Милър, който успява да го възроди, заедно със свои приятели. Сега с концепция, обърната и към съседните балкански държави. Откъдето ще бъдат представени не само бири, но и диджеи и музиканти. Към момента са обявени гости за сцената от България, Словения, Черна гора, Сърбия, Румъния, Белгия и САЩ. Чакат се сръбски, словенски, хърватски и румънски крафт пивоварни, непознати до момента за широката българска биреа публика, при това ще пристигнат в София и част от собствениците им.

Българската бира ще бъде представлявана от „Ах! Бирена Работилница“, която е анонсирана и като организатор. Там ще са нейните вече утвърдени марки МЧ (експериментален ейл с мурсалски чай и мента) и ОХ! (пейл ейл с доминация на български хмелове). Анонсиран е и „Гларус“, представен, естествено, от „Пивотека“, откъдето ще очакваме и други крафт бири от портфолиото им. Свои щандове ще имат Beers.bg (вносител за България на Fuller`s BrewDog и др.), както и 100beers, откъдето са обещали да представят няколко новопристигнали бири специално на Rtm+Beer Festival.
В замисъла на това събитие винаги е имало и стремеж към естествен баланс между бирата и храната. Затова тя ще бъде осигурена от едни от най-подходящите за случая „агенти“ – Smuggler’s Diner, Supa Star, Karavan Kitchen, Chichi’s, Bulldog Cheese Steaks и Фабрика Дъга.
И така – стартът е анонсиран точно по обяд на 12 септември, входът ще е свободен, очакванията за тогава са за много слънце и всички тези предпоставки накуп предполагат един страхотен бирено-музикален уикенд.

rtm

 

 

Advertisements