Бирената партия има свое мощно звено във Варна и това беше доказано вече на две сбирки през изминалия месец. На първата беше избран нов председател за града – Галин Гинев, а втората премина под мотото „50 нюанса светло“ и с нея бе открит летният сезон.
Ентусиазираните партийни членове имаха една поставена задача, която преизпълниха с достойнство – да оползотворят максимално количество бира. За целта ценен материал за обсъждане бе осигурен от „Гларус“. Активностите не секнаха дотук. Дамската част от партийната маса реши да демонстрира своята съпричастност към принципите на организацията и участва в състезание за надпиване с бира. Там наградите бяха по достойнство – стъклен приз под формата на халба и грамоти Real Woman.
Имаше и други важни признания – „Най-добър агитатор“, „Активен борец“, „Най-пламенен оратор“ и „Заклет привърженик на българската крафт-бира“ (последният трофей бе връчен логично за геройско справяне с литри от местната гордост „Гларус“).
Варненското звено на Бирената партия си обеща още много заседания, при това чести и ползотворни. А ако гледате на това несериозно, то се замислете – не са ли това партийни мероприятия с най-чисти намерения в последните години в България? И колкото повече се случват и в други градове, толкова по-добре за повишаването на биреното потребление в страната. Това е един прогрес (а прогресът е рядко животно по тези ширини), с който можем да се гордеем.

bpv

 

 

 

Advertisements