В последните дни има доста интересни новини покрай крафт пивоварната „Гларус“. Последната е, че сайтът на компанията е обновен и обогатен с нова информация. Така вече секцията с новини е много по-запълнена и ще се актуализира по-често. Обособена е и секция със заведенията и магазините, където може да се намери „Гларус“. Представени са даже рецепти за хляб и супа, които може да се направят с бира.
Интерес буди секцията „Продукти“, в която са представени трите бири, пуснати на пазара от пивоварната във варненското село Слънчево – Special English Ale, London Porter и Premium Pale Ale. Любопитство буди и фактът, че там присъства и четвърта бира – в стил „Индия пейл ейл“ (IPA), за която обаче е уточнено „Очаквайте скоро“.
Преди да се появи да се появи тази IPA обаче „Гларус“ ще представи новите си бутилки. Очакванията към тях не бива да са големи, тъй като те ще са със стандартен външен вид. Но запазването на сегашното шише, което действително е с по-различен дизайн, би оскъпило стойността на бирата. А целта е да се действа в интерес на потребителите – затова и ще се смени бутилката, но пък ще се запази качеството и цената, което е по-важното.
Първите нови бутилки „Гларус“ се очакват през втората половина на юни. Това значи, че досегашните са последни бройки и имат известна сантиментална стойност. Ако някъде междувременно възникне недостиг на бутилки, то липса на наливно в съответните заведения не се очаква в нито един момент. За летния сезон London Porter пък ще бъде спрян, а за есенния ще има още няколко интересни новини свързани с нови продукти от „Гларус“.

glarus

 

Advertisements