Още една пивоварна получи привилегията да използва знака на трапистките бири. Бордът на директорите на Международната трапистка асоциация даде разрешение на римското абатство Tre Fontane Abbey да сложи на своята бира обозначението „Автентичен трапистки продукт“.
Новият член на малкото и високо ценено от бирените почитатели братство е описан по следния начин от асоциацията: „Високата карбонизация дава усещане в устата за приятен сух завършек. Умерено сладкият послевкус идва от осезаемия вкус на евкалипт, който освежава небцето. Бирата създава впечатление на лека, но има наситено тяло. Високото алкохолно съдържание (8,5%) добавя затоплящ ефект към впечатлението за евкалипта.“

Използването на евкалипт при направата на тази бира се обяснява с евкалиптовата гора, насадена от монасите в Tre Fontane в началото на 70-те години на XIX век, с цел да се борят с маларията. Счита се, че маслото от евкалипт е едно от най-ефикасните оръжия срещу това смъртоносно заболяване. В тази обител също така се произвежда зехтин, мед, шоколад и трапистки ликьор.
Италианското абатство е третото, което е прието в Международната трапистка асоциация през последните години след холандското Zundert и американското Spencer.
Така вече има 11 трапистки пивоварни. Ето и пълният им списък:
Achel (Белгия)
Chimay (Белгия)
Orval (Белгия)
Rochefort (Белгия)
Westmalle (Белгия)
Westvleteren (Белгия)
La Trappe (Холандия)
Zundert (Холандия)
Engelszell (Австрия)
Spencer (САЩ)
Tre Fontane (Италия)

tre

 

Advertisements