За четвърта поредна година Съюзът на пивоварите в България (СПБ) ще организира своята кампания „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат“. Инициативата е опит да се намери алтернатива на експериментирането и употребата на алкохол сред деца до 18 години, като те се насърчават да спортуват. Освен физическите активности, ще се дават примери за здравословния начин на живот и ще се поощрява общуването между деца и родители, като тези неща също се считат за добри превантивни практики.

В интересната и наистина достойна за уважение кампания се включва отново като партньор бившият волейболен национал Евгени Иванов-Пушката, заедно с неговия екип. Той ще популяризира практиките за справяне с гръбначните изкривявания при децата и юношите.

До края на месеца СПБ организира следните инициативи в София, част от въпросната кампания, които могат да бъдат посетени напълно безплатно:

– 17 май, 10 часа: Ден на българския спорт – спортен празник на централната алея в Западен парк, София. Демонстрации на занимания по превантивна и лечебно-изправителна гимнастика.

– 20 и 22 май, 19-20 часа: Дни на отворените врати за заниманията по превантивна и лечебно-изправителна гимнастика в Спортен комплекс Спортна София, Зона Б-5.

– 20 и 22 май , 19-20 часа: Безплатни обследвания за гръбначни асиметрии в Спортен комплекс Спортна София, Зона Б-5, с предварително записване на тел. 0898 711 123 и 0882 870 009.

– 27 и 29 май, 18-19 часа: Дни на отворените врати, в заниманията по превантивна и лечебно-изправителна гимнастика в JK FITNESS &WELLNESS COMPLEX NAUTILUS.

– 31 май, 11 часа: Спортен празник в Северен парк с активности и забавление за цялото семейство. Демонстрации на занимания по превантивна и лечебно-изправителна гимнастика.

За най-активните участници ще има поощрителни награди, свързани със здравословния начин на живот.

pivov1

 

Advertisements