Около 3 седмици остават до първото издание на фестивала за крафт бира „Бирен уикенд“. Синоптиците предвиждат през този период доста динамично време, с чести валежи дотогава, но най-важното е, че вече три дългосрочни прогнози дават точно на 30 и 31 май слънце!

И така – втората предпоставка за прекрасно бирено събитие е налице, след доброто настроение и очакване, с което са се заредили участниците и, вярвам,  хората, канещи се да посетят хотел-ресторант „На върха“ в столичния квартал „Горна баня“. В огромния двор ще бъдат разположени шатрите, като тепърва ще стават ясни изненадите, които пивоварните подготвят за тогава. Но вече се знае например, че „Бял щърк“ вероятно ще се предлага за първи път досега и наливно. На този щанд ще има и бири на сръбската „Кабинет“, която е партньор на „Щърк“-а.

Вносителите на бири, които ще участват в „Бирен уикенд“, пък предвиждат да пуснат няколко нови за България именно там. В следващата новина в блога за този фестивал ще има повече подробности за това. На шатрата на Асоциацията на домашните пивовари пък по традиция ще има демонстрация как се вари бира в домашни условия и всеки, който иска да се запали по хобито да си прави пиво сам, ще получи нужните съвети.

Организаторите обещават и куп съпътстващи инициативи и игри, които да бъдат интересни, както за любителите на качествената бира, така и за техните деца (за които ще има и специален детски кът). А от „Бинар“ ще се погрижат музиката да е в унисон с интересните бири. Хубавите бирени дни идват!

beerweekend

Advertisements