Вчера беше първият работен ден на магазин Beer&Coffee, който се очертава като едно приятно попълнение в картата с бирени места в София. Витрината на бул. „Васил Левски“ №50 (на 2 минути пеш от Попа) достатъчно красноречиво подсказва какво ви очаква долу. Няколко бири и книгата на Людмил Фотев „Езикът на бирата“, което е задължително четиво за всеки ценител на тази напитка у нас.
Именно бирите, както и гурме литературата ще бъдат акцентът на това място, според собственика му Бойко Качармазов. В началото той е заложил на около 30-ина вида белгийска бира, както и цялото портфолио на чешката Konrad, която ще се предлага и в наливен вид. Асортиментът обаче постепенно ще се обогатява, като дългите рафтове имат сериозен потенциал в това отношение. Това важи и за българските бири от малки пивоварни, от които към момента присъства „Диво пиво“.
Гурме темата обаче няма да е застъпена само с литература (на разположение има вече немалък брой интересни книги). Защото магазинът ще предлага също качествени сирена и колбаси – за клиентите, които не искат да се приберат вкъщи или да отидат на гости само с бира. Има и уютен кът за тези, които имат време да седнат и да дегустират на място по едно пиво.
На един от щандовете в Beer&Coffee пък е разположена и подборка на интересни подправки, а втората част от името на магазина е оправдана с наличието на качествени италиански и германски кафета и чайове – в насипен вид или приготвени за консумация за из път.
Работното време е от 9 до 19 ч. (понеделник до петък) и от 10 до 18 ч. в събота.

 

Advertisements