Една хубава новина обикновено води още такива след себе си. Така се случва и с варненската „Гларус“, която реално стана първата българска крафт-бира, която вече може да се намери в супермаркетите. От близо месец с „Гларус Специален Битър ейл“ и „Гларус Портър“  са заредени 9 от по-големите супермаркети на „Фантастико“ в столицата (в жк „Младост 4″, на бул.“Братя Бъкстон“, жк „Люлин-6“, на ул. „Нишава“, в „Студентски град“, в търговски център „Sky City“, кв.“Драгалевци“, бул.“Симеоновско шосе“ и жк.“Дървеница“). Търсенето на двете бири там вече е голямо, което е един добър знак, че „Гларус“ и българската крафт-бира като цяло вече е разпознаваема и е обект на силен интерес.
В разговор с Деян Иванов, управител и главен пивовар на „Гларус“, станаха ясни и други вести. За няколко месеца ще бъде спряно производството на „Гларус Портър“, затова се запасете, ако успеете да намерите някъде останали бройки, защото ще липсват за известно време. Но пък от тази седмица на пазара влиза съвсем нов продукт – „Гларус Премиум пейл ейл“ (4,2% алк), наливен и в бутилки. Бирата ще бъде по-лека и пивка, съвсем подходяща за лятото, но и с интересен леко горчив завършек. Може да се намери на тези места, където предлагат и другите два вида „Гларус“
През май пък в пивоварната, която се намира в село Слънчево, очакват и нова бутилираща линия, което пък значи, че по-късно през месеца ще видим на пазара и „Гларус“ в нови бутилки. Според Деян Иванов, това е начинът да не се оскъпи бирата и затова ходът е изцяло в интерес на потребителите. Отделно ще се вдигне и капацитетът на производство, което ще позволи достъп до „Гларус“ в повече места из България.
И за да има още един елемент на приятно очакване – „Гларус“ се готви след няколко месеца да пусне също бира в стил Индия пейл ейл (IPA) и белгийски блонд!

PPA

Снимка: Фейсбук-профил на „Гларус“

 

Advertisements