Асоциацията на домашните пивовари в България (АДПБ) отпечата брошура, която популяризира пивоваренето в домашни условия. В сбит вид е представен процесът на правене на бира. Той е онагледен изключително достъпно за всички, които се интересуват, но още не са се осмелили да се захванат с това хоби. В добавка е приложена и примерна рецепта за бира – в стил американски амбър ейл.
Описана е и дейността на АДПБ, приложени са и адресите на сайта и форума на асоциацията. За да не остане всичко само в теоретичен вариант, присъстват също български сайтове, от които могат да се поръчат оборудване и материали за домашно пивоварство.
Брошурата ще се разпространява безплатно на всички събития, организирани от АДПБ, включително и на предстоящия Трети международен конкурс за домашна бира, който ще се проведе съвсем скоро – на 25 април в столичното заведение „Халбите“ на ул. „Три уши“ 13. В тази бирария брошурата може да се намери още от този следобяд, както и в магазина на „100 beers“ на ул. „Юрий Венелин“ 26.

bro1

bro22

 

Advertisements