Имам голямото удоволствие да съобщя за едно съвсем ново бирено събитие, подготвяно с голям ентусиазъм и любов към бирата. На 30 и 31 май в хотел-ресторант „На върха“ в столичния квартал Горна баня ще се състои първото издание на „Бирен уикенд“.
Когато става въпрос за бира и Горна Баня, някак подсъзнателно това се асоциира с имената на домашните пивовари Божидар Александров и Димитър Георгиев, които са на месеци от старта на своята крафт пивоварна Blek Pine. Именно те са инициаторите и за този бирен фест, който реално ще даде началото на сезона на тематичните събития (всички се надяваме да е дълъг, слънчев и със запълнен календар). И то какво начало!
Идеята на двамата е да съберат на едно място българските крафт пивовари, вносителите на крафт бира, съмишленици и най-вече любители на различната и качествена бира. Ентусиазмът и замисълът им довеждат до светкавично потвърждение на около 90% от участниците.
Своето „да“ са дали вече крафт-пивоварните „Гларус“, „Диво пиво“ и „Бял щърк“. Чуждестранните бири пък ще бъдат представени от KANAAL, „Пивотека“, 100beers, Beers.bg, Best Belguim Beers, както и от Beer World Ltd. (официален вносител на La Trappe за България). Като списъкът ще се разширява още. Свой щанд ще има и Асоциацията на домашните пивовари, а на него ще бъдат провеждани демонстрации за варене на бира в домашни условия.
Ако притеснението е, че едно заведение трудно може да побере всички желаещи, отговорът е – дворът на „На върха“ е с площ от около 4 декара и ще предложи предостатъчно място. Надеждите са хубавото време да съпровожда феста, но при дъжд ще има осигурени тенти. И последното притеснение – че мястото е далеч от центъра. На това организаторите предлагат достъп с една от най-редовните линии на градския транспорт – автобус 260, който се движи на всеки 7-8 минути от Руски паметник и Петте кьошета до Горна баня. „На върха“ е на около 500 метра от последната спирка на автобуса. Има и паркинг, разбира се. Като бонус е гаранцията, че на място всеки посетител ще се радва на кристално чист въздух и красива панорама. А и на чудесна бира, без съмнение!
Bforbeer ще е медиен партньор на „Бирен уикенд“, така че очаквайте тук скоро още интересни новини за събитието.

Наздраве!

bira

 

Advertisements