И от този сайт вече могат да поръчани за цялата страна бирите „Бял щърк“ и „Летен Бял щърк“. Което е втората интересна новина от пивоварната. Самият сайт (http://www.whitestorkco.com) е издържан в стилен дизайн, като информацията е налична на български и английски език. От съдържанието на секция „Нашата история“ може да се види обявено от пивоварната това, за което се знае неофициално от известно време – че предстои откриване на собствена база в България. „И макар нашите бири в момента да се правят от великолепния ни майстор-пивовар в Белгия, ние вече строим собствена пивоварна в София, която се надяваме съвсем скоро да започне работа!“, се казва в този раздел.
Налична е и карта с барове, заведения и хотели, където може да бъдат намерени и опитани бирите на „Бял щърк“. Самата поръчка за доставка пък е с минимален праг – един кашон с 12 бири. Цената е 54 лв., като важи и за двата вида „Щърк“. Обяснението за стойността на пивото може да се открие в секция „Как я правим?“. А именно: „Обожаваме пътуванията и така намерихме­ сортовете малц и хмел, които да използваме – събрахме ги от различни точки на земното кълбо с едничка цел да ви поднесем превъзходен вкусов профил, което значи… че не сме се стремили да имаме ниска цена! Целта ни обаче е винаги да можете да разчитате, че получавате най-добрата бира с първокласно качество, която да консумирате с разумна за Вас умереност!“
И така – в очакване сме на откриването на пивоварна „Бял щърк“ в страната ни, което ще бъде поредният положителен щрих в обогатяването на бирената картина в България.

stork

 

Advertisements