Вече е ясен списъкът с участниците и техните бири по време на предстоящия Ден на домашната бира в KANAAL. Събитието в столичния краф бар е тази неделя (8 февруари) с начало 13 ч. и ще продължи до 19 ч.

kanaal
Седем домашни пивовари, начело с председателя на УС на Асоциацията на домашните пивовари в България (АДПБ) Темелко Пампов, ще бъдат горди да представят как страната ни е част от глобалния бум за производство на домашно пиво. Всеки посетител ще има възможността да опита от общо 18 различни вида бира, включително и поне пет наливни. Сред тях ще има три вида стаут, два вида портър плюс балтийски портър, два вида Индия пейл ейл (IPA), както и по един Черен IPA, Имперски IPA, Американски пейл ейл, Червен ейл, Белгийски вит, Квадрупъл, Черешов крийк, Премиум битър, една сесийна бира, както и по-непознатият у нас стил Калофорния комън лагер. В последния момент списъкът може да бъде променен, но само в разширителна посока. Количествата също ще са подобаващи на интереса, но все пак е препоръчително посетителите да отидат в по-ранен час, за да имат пълния избор пред себе си.
Тези, които не са добре запознати с някои от изброените стилове, ще получат удобна възможност да научат какво точно се крие зад тези наименования. Други, които пък още не вярват, че в домашни условия може да се направи хубава, ще бъдат изненадани приятно, надявам се. И най-вече за всички, които имат вече пламъчето на идеята да си направят също домашна бира, събитието ще бъде особено полезно, тъй като ще могат на воля да разпитват – как се вари бирата, как ферментира, как се бутилира, откъде могат да се набавят малц, хмел и дрожди, какво оборудване е нужно и може ли да се ползват подръчни домашни пособия… Ще се предлага и книгата „Домашна бира? Това е лесно!“, която е първият наръчник за домашния пивовар на български език.
Входът за Деня на домашната бира в KANAAL е 10 лева, като срещу това всеки ще получи 5 дегустационни жетона (всеки ще е за 100 ml бира), както и подарък – специална дегустационна чаша, която си остава за него като спомен от събитието. Допълнително може да се купят още неограничен брой жетони (всеки по 1 лв.). Така ще се даде възможност за по-голям брой дегустирани бири, но пък и всеки, комуто се е понравило особено някое от предложенията, ще може да си вземе и съответно цяла бутилка.
Ако пък в неделя вечер броят на запалените по идеята да си правят домашна бира, се е увеличил от настоящия (над 300 души), то денят в KANAAL ще се окаже с двойно по-пълноценен.

ADPB

 

Advertisements