Следващите алтернативни начини за употреба на бирата звучат като шега, но всъщност са си факт. След като ги прочетете и премислите, вероятно може и да си харесате някой от тях. Аз лично бих препоръчал за целта да не се използва скъпа крафт бира, която би намерила много по-добро приложение, а и би доставила неизмеримо удоволствие, ако отиде по основното си предназначение. Та така – бирата може да се използва и за:

Наторяване на почвата. Всъщност пивото е като източник на карбохидрати за микробите в почвата. Те от своя страна могат да я преработят в полезни вещества за растенията и тревата.
Капан за охлюви. Ако гледате на тези мекотели като на кулинарно изкушение, то е хубаво да знаете, че те не могат да устоят на бирата, точно като хората. Охлювите се подмамват от аромата на ферментиралата мая, като даже могат да се опиянят в пивния капан.
Полиране на мебели. Няма научно обяснение защо, но бирата действително придава чудесен блясък на дървото. Затова може леко, без прекаляване, да се нанесе със сух парцал върху маса, шкаф, гардероб.
Излъскване на бижута. Опитайте да направите на свое златно украшение баня от бира, след което го подсушете. Ще има добър ефект. Нивото на киселинност в бирата помага за изчистване на замърсяванията от бижуто и освежава блясъка му.
Подхранва изтънялата коса. Може и да не си купувате козметика, съдържаща бира (защото фармацевтиката също е открила благодатното влияние на пивото върху косата). Просто измийте главата с шампоан, след което навлажнете краищата на косата с бира и разнесете по останалата част на скалпа. След една минута измийте обилно с вода. През това време протеините в малца и хмела са си свършили работата и са подхранили косата, като са и придали обем.
Маска за лице. Дамите могат да смесят по една супена лъжица бира и кисело мляко с чаена лъжичка зехтин, един белтък и чаена лъжичка бадемово масло. След 15-ина минути хмелът започва да стяга кожата, а се счита също, че бирената мая помага да се балансира нивото на pH.
Педикюр. Продължаваме с козметичните бирени процедури. Може да си сложите краката в леген с топла вода, в който изсипете и половин бутилка бира. Стойте така 15-ина минути, след което си намажете краката с лосион. Бирената мая през това време е помогнала за омекване на петите, а алкохолът е подействал като естествен антибактериален и антисептичен агент.
Разхлабва ръждясали и заяли болтове. Не си правете излишно мазоли по ръцете със заяли винтове или болтове, а просто ги полейте с бира. След кратко време трябва да има ефект. Макар и не винаги да се случва това, но карбонизацията може да помогне да се преборите с ръждата.
Капан срещу оси и стършели. Ако се чудите как да избягате от тази жилеща напаст, опитайте с бирен капан. Поставете отворена бутилка или кен с бира на около 4 метра от масата или мястото, на което сте. Захарите в пивото неустоимо подмамват осите и те ще насочат именно натам, вместо към хората.
И все пак – след като сте намерили приложение на бирата, останала в бутилка след някои купон, отворете си нова бутилка и… наздраве!
bira

 

Advertisements