След разгорелите се страсти през последните дни е време тази страница да се отметне. Читателите на блога са достатъчно интелигентни, за да направят изводите за себе си, след като думата беше дадена на засегнатите страни. Затова преминаваме към следващата страница – за този блог и за биреното ни общество. А тя е свързана с едно хубаво предстоящо събитие.
Две от постоянните величини във вече оформящото се въпросно общество – столичният бар за крафт бира и култура „Канаал“ и Асоциацията на домашните пивовари в България (АДПБ) ще си дадат среща. Това ще се случи на 8 февруари 2015 г., т.е. след около месец и половина.
Пожелавам на всички читатели здраве и зареждащи емоции дотогава (а и винаги), а когато дойде денят – да се срещнем на това място. Защото събитията, свързани с домашните пивовари навсякъде по света са обвързани тясно със съзнанието за крафт бира. Почти всички крафт пивоварни са основани от бивши домашни пивовари. Повярвайте, в България вече вдъхновението на доста от хората, които правят бира в домашни условия, ги е подтикнало към следващата крачка – да се замислят за собствена малка пивоварна. Специално през февруари в „Канаал“ може да бъдете сигурни, че някои от бирите, които опитвате в един следващ етап ще излязат на пазара. Или поне техните производители.

kanaal
В България има почти 50 редовни членове на АДПБ и около 300 души, които варят редовно или по-спорадично да правят бира в дома си. Както вече е станало въпрос, тенденцията за догодина е за рязък скок на тази бройка. В „Канаал“ членовете на АДПБ не само ще покажат различни стилове бира, но и ще убедят любопитните и насочилите се към това завладяващо хоби, че правенето на пиво не е сложно и плашещо, колкото се струва отначало. От АДПБ ще помагат също така на всеки със съвети за необходимо оборудване, както и откъде могат да бъдат набавени нужните суровини. Първа варка, спазвайки основните правила на пивоварния процес и хигиената, последвано от първо отваряне на бутилката с бира и… вече си въвлечен в магията на домашната бира.
И така – запазете си в календара 8 февруари (неделя), „Канаал“. За първото от многото събития за очертаващата се като изключително вълнуваща за хубавата бира 2015-а година.

ADPB

 

Advertisements