Наскоро стана дума в блога, а от няколко дни вече е обявено и официално от столичния крафт бар „Канаал“, че там в неделя (21 декември) от 13 до 19 ч. ще се състои голям коледен бирен базар, този път съвместно с beers.bg и 100beers.bg.
Ако някои иска да направи подарък на близък човек за празниците под формата на бира или пък да се поглези и сам да си подари нещо отдавна искано или чакано – то това е мястото. Защото ще бъдат изложени общо над 150 различни марки бира! Ще има както редки екземпляри за личната колекция, така и специални – идеален подарък, а останалите пък ще могат да заемат достойно място на масата в наближаващите така чакани дни.
От „Канаал“ ще извадят специално за пазара съвсем прясно пристигнали бири от 5 американски пивоварни, както и обогатена гама от холандската „Де Молен“. За познавачите ще има скрити бижута, които всеки сам може да открие и да си закупи за вкъщи (30% намаление за всички бири), стига да огледа достатъчно внимателно. Направено беше и уточнението, че някои от бройките са последни…
Лично съсобственикът Филип Уолш пък ще представи селекцията от Beers.bg, която ще включва и ценителското издание на Fuller`s Vintage Ale 2014 – силен британски ейл, който е един от достойните за отлежаване за няколко години във вашата лична колекция.
А що се отнася до 100beers, оттам обещават някои екслузивни бири за неделния базар, сред които и абсолютно нови за България на Mikkeler и проектът MAD между тази датска пивоварна и гурме ресторантът Mielcke & Hurtigkarl в тази държава. MAD представя с различни бири всеки един от вкусовете в храната – горчиво, сладко, солено, кисело и умами. От 100beers разкриха също така, че ще имат и други съвсем нови бири, 10-ина на брой, които ще бъдат на разположение още от утре – 18 декември, когато се открива и новият магазин на малката, но много прогресираща компания – на столичната улица „Юрий Венелин“ №26 (в отсечката между бул. „Васил Левски“ и ул. „Любен Каравелов“).

pazaar

 

Advertisements