Двамата съмишленици от „Пивотека“ – Кристиан Радев и Деян Христакиев, успяха да намерят време да ни поднесат изненада, покрай мащабната си кампания за представянето на „Гларус“. Тази седмица те ще ни поднесат няколко марки бира, които ще дебютират за България. Завесата е повдигната откъм географския произход на новите бири – пивоварните са германски, холандски и американски. Споменават се баварската Crew Republic и американската Anderson Valley. Има и още!!!
Стиловете пък са достатъчно разнообразни, като дават предоволен избор – вайс, пейл ейл, IPA, портър, стаут, няколко сезонни бири. Добрата новина е, че тези бири ще бъдат достъпни за цялата страна, като се поръчат през сайта на „Пивотека“  (pivoteka.bg).
С мощната бирена инжекция от „Пивотека“ продължават благородното си начинание – да бъдат част от революцията за промяна и обогатяване на бирената култура в България. На многобройни партита и събития досега те говориха за различните бирени стилове, показваха как се прави пиво в домашни условия, накараха мнозина да опознаят същността на понятието „крафт-бира“. Сега се предвижда доошлайфане и надграждане на познанията, като се влиза вече в тънки детайли. Като например разликите между портър и стаут пиво.
Има и друг приятен повод, по който да се говори за „Пивотека“. В последните дни на този месец Дидо и Крис ще честват първата годишнина от своето начинание. Това ще стане на специално събитие, за което съвсем скоро ще бъдат изнесени подробности в блога.
Искрено пожелавам на „Пивотека“ още подобни бирени изненади, което важи и за всички останали, намесени в… да го наречем „настъплението“ на новите, различни и стойностни бири в България, случващо се в последните 2-3 години.

pivoteka

 

Advertisements